Αφιερώματα

ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενημέρωση: 01-02-2019 12:29

Η Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση» παρουσιάζει το νέο της βιβλίο "Αγγελίνα", την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος», Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, Βριλήσσια (κ.: 697 4371054)

 

ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: DANIEL EGNÉUS

Σελίδες: 48

Εκδόσεις Μάρτης

 

Αυτός δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι αλλιώτικος. Έναν τέτοιον άντρα ήθελα πάντοτε να βρω.

Όταν η αρχόντισσα Δεβόρα αντικρίζει τον Ζυμωτό, τον ερωτεύεται και αποφασίζει να τον πάρει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Η Αγγελίνα δεν χάνει ούτε στιγμή. Ξεκινάει αμέσως για ένα μεγάλο ταξίδι, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον αγαπημένο της. Περπατάει νύχτα μέρα γιαλό γιαλό, κι ούτε ο καυτερός ήλιος, ούτε το χιόνι και η παγωνιά, ούτε οι τοίχοι που δεν έχουν πόρτες μπορούν να τη σταματήσουν.

Η Ξένια Καλογεροπούλου δημιουργεί την Αγγελίνα, μια «αλλιώτικη» ηρωίδα, επίμονη και απτόητη, που ζωντανεύει μέσα από τις εκρηκτικές εικόνες του Daniel Egnéus.

 

 

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA) του Λονδίνου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και σε 40 ελληνικές και ξένες ταινίες. Από το 1972 ασχολείται συστηματικά με το θέατρο για παιδιά. Το 1984 εγκαταστάθηκε στο δικό της θέατρο, την «Πόρτα». Έχει ιδρύσει επίσης το «Θεατρικό Εργαστήρι Ξένιας Καλογεροπούλου», που ασχολείται με το εκπαιδευτικό θέατρο και στο οποίο φοιτούν παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και εκπαιδευτικοί. Η Ξένια Καλογεροπούλου έχει μεταφράσει 28 θεατρικά έργα και έχει γράψει έργα για παιδιά: Οδυσσεβάχ, Ελίζα, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Οικογένεια Νώε, Ο Ελαφοβασιλιάς, Η κοιμωμένη ξύπνησε, Παραμυθissimo, Ο τυχερός στρατιώτης (τα έξι τελευταία σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο) και το Σκλαβί, που τον Νοέμβριο του 2001 απέσπασε το βραβείο δραματουργίας Κάρολος Κουν. Την ίδια χρονιά τιμήθηκε επίσης με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη. Το 2015 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Γράμμα στον Κωστή (εκδόσεις Πατάκη).

 

 

Ο Daniel Egnéus γεννήθηκε στη Σουηδία το 1972. Έχει ζήσει τουλάχιστον 20 χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Πράγα, Λονδίνο, Βερολίνο, Μπολόνια, Ρώμη, Παρίσι και Μιλάνο), ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ως έδρα του την Αθήνα. Οι εικονογραφήσεις του είναι διαυγείς, ονειρικές και γεμάτες ζωντάνια. Το έργο του Daniel Egnéus εκφράζει την έντονη και πλούσια ζωή του, η οποία και αποτυπώνεται στη δουλειά του και μας εμπνέει με την ομορφιά και το βάθος της.

Ο Daniel Egnéus έχει εικονογραφήσει πληθώρα βιβλίων, όπως το American Gods Quartet του Neil Gaiman κι έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες και καλλιτέχνες, όπως τον Rod Stewart, τη Chanel, τα H&M, τη Lufthansa, την Pepsi Cola, την BMW, τη Bloomsbury κ.ά.

 

Εκδόσεις Μάρτης. Χάρητος 8, Αθήνα 106 75, Τηλ.: 210.3210982, email: martis@martis.gr | www.martis.grΕπιστροφή

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!