Αφιερώματα

ANIMA MUNDI - Έκθεση

Ενημέρωση: 17-03-2015 18:35

Σάββατο 28, Κυριακή 29, Δευτέρα 30, Τρίτη 31, Τετάρτη 1.4.2015

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, Τηλ. 2167003325, http://www.romantso.gr New window
Ανοιχτά: 10:00 - 24:00

 

Μια εικόνα, ένας χαρακτήρας, ένας τόπος, ο κόσμος όλος, για να γίνει animation, δηλαδή να αποκτήσει ψυχή (από το λατινικό anima) χρειάζεται πρώτα να σχεδιαστεί είτε στο χαρτί, είτε στην ψηφιακή γραφίδα και την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Τη μαγεία αυτής της διαδικασίας: από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την αποτύπωσή της, επιχειρούν οι εικαστικοί, στον 1ο όροφο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ.

 

Εικονολάτρες και εικονοκλάστες ταυτόχρονα, αναδημιουργούν τα αθέατα Σύμπαντα, ανασύροντας πολλές φορές, τα όμορφα τέρατα που εγκαταβιώνουν στις πιο σκοτεινές γωνιές του.

 

Επιχειρούν να μετατρέψουν την έννοια του χρόνου σε χώρο, επιστρατεύοντας τα μαθηματικά για να φτιάξουν εξ ίσου λογικές αλλά και απροσδόκητες εικόνες.

 

Τα όρια μεταξύ των καλλιτεχνικών ειδών στην έκθεση ANIMA MUNDI εξακολουθούν και παραμένουν δυσδιάκριτα. Και ίσως για αυτό το αποτέλεσμα να έχει ένα επιπρόσθετο εικαστικό ενδιαφέρον.

 

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, συνεχίζει να αναζητά και να προβάλλει εκείνους τους Έλληνες δημιουργούς, που με το ταλέντο και το ανήσυχο πνεύμα τους διευρύνουν τα όρια της αισθητικής εμπειρίας ενός κορεσμένου –εν πολλοίς- κοινού, από την ατελεύτητη επέλαση των πάσης φύσεως εικόνων! 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ

Βακαλοπούλου Δάφνη, Γιούργα Μαρία, Μητροπούλου Ειρήνη, Παπαπέτρου Αιμιλία, Τρέζου Γκλάντης


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες


Επιστροφή