Βραβεία

ΣπουδαστικέςΠειραματικές


The Rains of Castamere

Ελληνικές

Ειδική Μνεία


The Rains of Castamere | An Animated Choreography of Departures (Revisited) 03:09
Ελλάδα 2016
Σκηνοθεσία: Aristarchos Papadaniel

 
Εμπνεόμενος από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο σκηνοθέτης-animator Αρίσταρχος Παπαδανιήλ δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία με αφορμή το τραγούδι The Rains of Castamere που ακούγεται στη σειρά, λειτουργεί ως μια «δραματική χορογραφία αναχωρήσεων».

 

 

Ειδική Μνεία

Στην ταινία THE RAINS OF CASTAMERE/An Animated Choreography of Departures του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ, για την ωραία αισθητική της και την έξυπνη χρήση των χαρακτήρων.

 

 


Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γραφιστική και Animation. Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία - Η Σοβαρή Πλευρά µιας Αστείας Τέχνης» και δηµιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεµά Τσέπης».

Το 2005 συνίδρυσε το δηµιουργικό γραφείο Syllipsis με σκοπό την οπτική επικοινωνία σε τοµείς όπως το animation, η εικονογράφηση και η γραφιστική. Εικονογραφήσεις του έχουν δηµοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικές εκποµπές (Η Πολυκατοικία, The X Factor).

Έχει δηµιουργήσει κινούµενα σχέδια που προβλήθηκαν σε προγράµµατα τηλεοπτικών σταθµών, εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Συνδημιουργός της εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα Γράµµα Μια Ιστορία» σε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εξελίσσεται σε ψηφιακό διαδραστικό περιβάλλον µάθησης, διακεκριμένο με Medea Awards για την καινοτομία στη χρήση των μέσων στην εκπαίδευση και με σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεπιμελητής του βιβλίου «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων», που εκδόθηκε από την ASIFA Hellas σε συνεργασία με το Greekanimation.com με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ιδρυτικό μέλος της ASIFA Hellas και τακτικό μέλος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.


The Rains of Castamere | An Animated Choreography of Departures from SYLLIPSIS Ltd. on Vimeo.



Gallery:

Επιστροφή

Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!