Νέα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (animation) / Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ενημέρωση: 10-04-2016 15:26

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αnimation Αθήνας (Athens Animfest) οργανώνεται μια δωρεάν εικαστική δράση, που θα επιχειρήσει να φέρει τους μαθητές κοντά στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου, με έναν ευχάριστο και πρακτικό τρόπο.

 

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο «Χρωματίζοντας τον Χώρο της Δράσης» απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, και φιλοδοξεί να είναι μια εισαγωγή στον κόσμο του χρώματος, και συγκεκριμένα στο πώς αυτό χρησιμοποιείται, για να δημιουργούνται ατμόσφαιρες σε ένα περιβάλλον.

 

Παρόλο που το μάθημα ξεκινά από το κινούμενο σχέδιο, οι συμμετέχοντας θα εξοικειωθούν γενικότερα με τις χρωματικές παλέτες, πράγμα που θα τους είναι χρήσιμο και για άλλες εικαστικές αναζητήσεις τους, πέρα από το animation.

 

Το εργαστήριο θα διαρκέσει 6 ώρες (δύο τρίωρα) και από υλικά οι μαθητές θα χρειαστεί να διαθέτουν ένα σετ τέμπερες, 2-3 στρογγυλά πινέλα, ένα μαλακό μολύβι (2B), γόμα, ξύστρα, μια μεσαία χαρτοταινία, ένα χοντρό χαρτόνι διάστασης Α4 (ή και μεγαλύτερο) και κυρίως όρεξη για δημιουργία!

 

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου είναι η Έρση Σπαθοπούλου, Ιllustrator / background artist

 

Βλ. περισσότερα: Αφιερώματα Εικαστικό Εργαστήριο (Animation)


Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλλησίων

Αίθουσα "Ν. Εγγονόπουλος", Πάρκο Μ. Θεοδωράκη (Πρώην ΤΥΠΕΤ)

Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλλήσια

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ώρες: 17:00-19:00Επιστροφή