Αφιερώματα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (animation)

Ενημέρωση: 24-03-2016 09:59

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αnimation Αθήνας (Athens Animfest) οργανώνεται μια δωρεάν εικαστική δράση, που θα επιχειρήσει να φέρει τους μαθητές κοντά στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου, με έναν ευχάριστο και πρακτικό τρόπο.

 

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο «Χρωματίζοντας τον Χώρο της Δράσης» απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, και φιλοδοξεί να είναι μια εισαγωγή στον κόσμο του χρώματος, και συγκεκριμένα στο πώς αυτό χρησιμοποιείται, για να δημιουργούνται ατμόσφαιρες σε ένα περιβάλλον.

 

Παρόλο που το μάθημα ξεκινά από το κινούμενο σχέδιο, οι συμμετέχοντας θα εξοικειωθούν γενικότερα με τις χρωματικές παλέτες, πράγμα που θα τους είναι χρήσιμο και για άλλες εικαστικές αναζητήσεις τους, πέρα από το animation.

 

Το εργαστήριο θα διαρκέσει 6 ώρες (δύο τρίωρα) και από υλικά οι μαθητές θα χρειαστεί να διαθέτουν ένα σετ τέμπερες, 2-3 στρογγυλά πινέλα, ένα μαλακό μολύβι (2B), γόμα, ξύστρα, μια μεσαία χαρτοταινία, ένα χοντρό χαρτόνι διάστασης Α4 (ή και μεγαλύτερο) και κυρίως όρεξη για δημιουργία!

 

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου είναι η Έρση Σπαθοπούλου, Ιllustrator / background artist


Βιογραφικό Έρσης Σπαθοπούλου

 

Η Έρση Σπαθοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό με ειδικότητα γραφιστική – σκηνογραφία.

 

Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ως βοηθός σκηνογράφου, στο πλευρό του Σάββα Χαρατσίδη σε διάφορες παραστάσεις.

 

Στη συνέχεια εργάστηκε ως background artist- stylist στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Πανδώρα και Πλάτων» της Artoon, καθώς και σε άλλες παραγωγές.

 

Από το 1998 διατηρεί μαζί με τον Δημήτρη Καρατζαφέρη το δημιουργικό γραφείο ANIMaD illustration & animation.

 

Το έργο της ANIMaD περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, animation και backgrounds για πολυμεσικές εφαρμογές και την τηλεόραση, illustration για έντυπα και διαφήμιση, καθώς και εικονογραφήσεις για παιδικά βιβλία.

 

www.animad.gr



Επιστροφή